Jak (nejen) na hotelový wellness

V minulém dílu jsme přiblížili problematiku protiskluznosti v hotelovém provozu. Nyní se podrobně podíváme na použití mozaiky, dlažeb a protiskluzných materiálů v několika konkrétních ubytovacích zařízeních.

Když přijedete do hotelu, postavíte kufr na podlahu, podíváte se z okna, jaký máte výhled a pak hned jdete zkontrolovat koupelnu. Z praxe víme, že požadavky hostů na hotelové koupelny jsou dnes velmi vysoké. Jako provozovatel nebo architekt interiéru chcete zaujmout, nebo dokonce ohromit. Hotelová koupelna nebo wellness není jako ta doma: musí něčím překvapit. A samozřejmě být také praktická a dobře udržovatelná.

Více než 10 miliónů cizinců, kteří do českých hotelů a ubytovacích zařízení ročně přijedou, očekává určitý standard. A nároky na něj rostou. Hoteliér nebo provozovatel ovšem také potřebuje skloubit výrazný styl s praktičností, každodenním úklidem, ale i přísnými normami (věnovali jsme se jim v tomto článku na Obloženo.cz).

Vyberte si z úžasných mozaik Hisbalit, které jsou pro hotelové provozy přímo navrženy. Svým provedením a odolností splňují ty nejpřísnější normy… a navíc jsou krásné. Dodejme, že tyto materiály jsou jen 4 mm silné a dají se lepit na starý obklad.
Podrobněji se problematice rekonstrukcí hotelových koupelen budeme věnovat v samostatném článku.

Protiskluzné povrchy
Kvalitní světoví výrobci, jako jsou například značky Hisbalit nebo Keope, ve svých technických manuálech a pokynech vždy udávají podrobnější údaje o použitelnosti svých výrobků pro veřejné prostory. Protiskluznost podlah podle oblasti použití je klíčovým parametrem v hotelových, wellness a dalších veřejných prostorách ubytovacích zařízení. Proto je potřeba návrhy schodišť a mokrých podlah ve veřejných bazénech, lázeňských a rehabilitačních centrech, ale i podlahy veřejných sprch, koupelen, bazénů, brouzdališť pečlivě konzultovat se specialisty a především vybrat vhodné typy povrchových materiálů.

Pokud si nejste vy nebo vaši architekti či projektanti jisti odpovídající hodnotou protiskluznosti podle požadavků příslušných norem, kontaktujte nás a nechte si od našich specialistů bezplatně poradit. Vyzkoušet můžete špičkové mozaiky Hisbalit, u nichž je mimo jiné možné připravit vaši individuální mozaiku = dekor. Využít můžete online konfigurátoru Hisbalit. Podrobně jsme se tomuto skvělému nástroji pro kreativní tvorbu věnovali v samostatném článku (zde první díl a druhý díl).

Vybrali jsme několik z našich hotelových realizací wellness z posledních let, na nichž chceme demonstrovat možnosti kreativního využití mozaiky v hotelovém provozu.

Wellness hotelu Bystrina v Demänovské dolině
Rozsáhlé hotelové wellness na Slovensku nabízí svým hostům odpočinek nejen v parních saunách, ale i v infrasauně, finské sauně a bylinkové sauně. Dále zde najdeme mozaiky použité na obklady římské parní sauny, vhodné především pro alergiky. Hotel, kde byly velmi kreativně využity mozaiky Hisbalit, má obložený těmito špičkovými materiály také whirlpool bazén a ochlazovací bazén.

Jak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellness

Prohlédněte si tuto realizaci na webu

Hotelový wellness Chemes Michalovce
Další slovenská realizace zcela naplňuje požadavky na certifikovanou protiskluznou mozaiku do dětských bazénků, Kneippova chodníku a na podlahy wellness. Hotel Chemes nabízí celkem pět saun a aktivní vodní svět o celkové ploše 900 m2. Použité jsou opět mozaiky Hisbalit.

Jak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellness

Prohlédněte si tuto realizaci na webu

Wellness hotel Thermal Štúrovo
U třetí slovenské realizace, kterou představujeme, si zákazník vybral mozaiku z bazénové kolekce výrobce Hisbalit, kde se široká paleta osvědčených bazénových barev spojila s cenovou dostupností. Toto řešení splnilo náročné požadavky architekta na technické a estetické parametry mozaiky, stejně jako požadavek investora na dobrou cenu.

Jak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellnessJak (nejen) na hotelový wellness

Prohlédněte si tuto realizaci na webu

Využití mozaiky v bazénech a wellness jsme se také věnovali v článku pro odborný portál archiweb.

Pokračování příště: zahraniční tipy na využití mozaiky v hotelech a wellness provozech

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články