Velkoformátové dlažby: trendy 2017

Řekněme si to na rovinu: ve formátech dlažeb výrobci dosáhli maxima. Prostě větší už dlažby nejspíš nebudou, protože technologie to zatím neumožňují. A co tedy bude dál?

Máme odpovědi: Bude se dále rozšiřovat škála designů, různých povrchů a dekorací. Trend do budoucna bude vyrábět pouze tyto maximální formáty, z nich budou výrobci řezat menší formáty podle požadavků trhu (efektivnější výroba, jednotné odstíny a povrchy).

Ava Skyline BeigeVisionTouch Ecru 3Copacabana DukeCOPOACABANAHallAva Copacabana EmperorDukeAva Skyline-AntraciteAva Skyline Antracite

U běžných formátů dlažby se standardem stal formát 120 × 120 cm, před několika lety nepředstavitelný pro běžného uživatele. A pozor: stále trvá módní trend šestihranného formátu ve všech velikostech, od mozaiky až po velké dlaždice.

Mezi trendy letošního podzimu patří také „znovuobjevení“ glazovaných obkladů, vyráběných na tradičních, dnes již „zastaralých“ linkách. Jen na nich lze docílit vlastností glazury, jako je hloubka barev povrchu a vysoký lesk. Těch málo výrobců, kteří si tyto linky ponechalo, určitě neprohloupilo.

NÁŠ TIP: Prozkoumejte trendy a možnosti velkoformátových dlažeb a obkladů na www.fingres.cz

Zajímají vás konkrétní povrchy, materiály provedení pro váš projekt?
Napište nám, rádi vám zprostředkujeme konkrétní informace: vzorky, katalogy i ceníky.

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články