6 důvodů, proč pro bazény a wellness využít keramiku

Představujeme šest hlavních důvodů, proč použít keramickou dlažbu okolo bazénu. A navíc bez omezení v kreativním navrhování.

Důvod první: estetické vyznění

Sjednoťte vzhled terasy, ochozu bazénu, venkovního schodiště a ostatních venkovních prostor s dalšími prostory v interiéru. Využijte k tomu celou řadu formátů, povrchů a speciálních kusů, které jsou k dispozici ke každé barvě a kolekci dlažeb.

Důvod druhý: bezpečnost

Protiskluznost zajišťuje reliéfní povrch, případně protiskluzná úprava povrchu při výrobě – korundový prášek v povrchové vrstvě. Vybírejte pouze certifikované a stoprocentně protiskluzné dlažby – minimalizujete tak riziko úrazů kolem bazénu. Volte prvky včetně tvarovek na zakončení přelivové hrany a keramických krytů odvodňovacích žlabů, které jsou plně protiskluzné.

Ochoz bazénu - keramická dlažba SERENA, keramický rošt a keramická přelivová hranaOchoz bazénu - řešení oblých hran u schodů do bazénu - keramická dlažba VINTAGE BONEOchoz bazénu - keramická dlažba MISTERY GREYOchoz bazénu - keramická dlažba BOHEME - detail řešení keramické přelivné hrany a keramického roštu Ochoz bazénu - keramická dlažba zakomponovaná do trávníkuOchoz bazénu a obklad bazénové vany - keramická dlažba SERENA GRIGIOKeramická dlažba MISTERY v bazénu v interiéru - ochoz, přelivná hrana a bazénová vanaKeramická dlažba SERENA v bazénu ve wellness - ochoz, přelivná hrana a bazénová vana

 

Důvod třetí: životnost

Díky vynikajícím technickým vlastnostem a dlouhé životnosti je keramická dlažba řešením na celý život.

Důvod čtvrtý: komplexní řešení

Fingres nabízí neomezené možnosti při návrhu vzhledu bazénu: s pomocí celé řady speciálních prvků jako jsou:

  • tvarovky pro přelivnou hranu (pro bazény se skimmerem i pro přelivové)
  • keramické kryty žlabu
  • keramické odvodňovací kanálky
  • protiskluzná dlažba v tradiční tloušťce anebo o síle 2 cm

Sortiment zahrnuje vše pro terasu, bazén i jeho ochoz.

NÁŠ TIP: Pro více inspirace se podívejte na www.fingres.cz.

Důvod šestý: venkovní použití

Není třeba mít obavy z venkovního použití. Keramika (gres porcellanato) je kompletně mrazuvzdorná, nenasákavá a odolná klimatickým podmínkám. V kombinaci se současnou stavební chemií lze vytvořit dlažby s dlouhou životností.

Relativní novinkou na trhu je 2 cm silná venkovní keramická dlažba, která se pokládá do štěrku, písku nebo na terče. Také k tomuto typu dlažby jsou k dispozici tvarovky pro řešení přelivných hran bazénu, odvodňovacích žlabů a schodišť.

Veškeré výše uvedené materiály jsou díky své estetice, funkčnosti a technickým vlastnostem mimořádně vhodné také pro veřejné prostory, například hotelové wellness a bazény.

Objevte více barevných inspirací na www.mozaiky.net.

Newsletter

Nenechte si ujít každý měsíc náš newsletter a mějte přehled nejen o tom, co zde píšeme, ale i dalších zajímavých novinkách a akcích.



Hledáte podobný materiál?


Líbí se Vám článek?


Podívejte se na další články